Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این دیدار روز جمعه گذشته ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ در دانشگاه کاتولیک آبیلا واقع در شهر آبیلا (در صد کیلومتری شمال غرب شهر مادرید)  صورت گرفت. 

ملاقات مذکور، در ادامه بازدید سه ماه قبل رایزن کشورمان از این دانشگاه و هماهنگی برای تصمیم درباره جزئیات برگزاری گفت وگوی مجازی میان کارشناسان اسلامی و مسیحی و برگزاری گفتگوی میان دو دین انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار جزئیات برنامه برگزاری نشست مجازی ذکر شده مورد بحث و توافق دو طرف قرار گرفت. این گفت وگوی فرهنگی با مشارکت انجمن مفاخر ایران و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری مرکز بین المللی دانشگاه عرفان آبیلا برگزار خواهد شد.

سخنان مهم رایزن فرهنگی ایران در ارتباط با دیدار تاریخی پاپ و آیت الله سیستانی

در ابتدای این دیدار و پیش از پرداختن به موضوعات کاری، دکتر احمدی خطاب به مسئولان دانشگاه آبیلا گفت آماده کردن مقدمات وبینار مصادف شد با دیدار دو رهبر بزرگ دینی جهان پاپ فرانسیس و آیت الله سیستانی.

او با اشاره به اهمیت بالای این دیدار بیان داشت که هر دو رهبر دینی در این دیدار بر مسیر همگرایی و همدلی پیرامون ادیان، نفی خشونت تقویت ارزش های همبستگی و همزیستی مسالمت آمیز و رعایت حقوق پیروان ادیان تاکید کردند.

احمدی به محور اصلی صحبت های این دو رهبر دینی اشاره کرد و گفت هر دو رهبر دینی از ظلم، رنج انسان ها از فقر، سرکوب آزادی های اساسی و نبود عدالت اجتماعی سخن گفتند.

رایزن فرهنگی کشورمان افزود پاپ فرانسیس از دیدار با آیت الله سیستانی ابراز خوشحالی کردند و از ایشان به خاطر حفاظت از جان مردم و مسیحیان عراق قدردانی نمودند. او سپس به آرزوی پاپ پس از این ملاقات تاریخی اشاره کرده و گفت، وی در این دیدار آرزو کرد که خداوند که خود مظهر صلح و رحمت است به عراق و خاورمیانه و جهان صلح ارزانی کند.

احمدی همچنین به محور مهم دیگری از این دیدار اشاره کرده و گفت آیت الله سیستانی در این دیدار خط بطلانی بر توطئه عادی سازی با رژیم صهیونیستی و ادامه اشغالگری قدس کشید.

در پایان این سخنان احمدی عنوان کرد که ملاقات دو رهبر دینی باعث شد فکر کنیم ما هم باید بیشتر تلاش کنیم تا اسلام و مسیحیت این دو دین بزرگ با یکدیگر ارتباط داشته باشند. برگزاری این برنامه گفت‌وگو در قالب وبینار که مربوط است به عرفان در اسلام و مسیحیت، خود یک حرکت برای ارتباط و به این ترتیب حرکتی در مسیر صلح است.

وی ابراز امیدواری کرد که این برنامه مشترک باعث شود مسیحیان و مسلمانان بتوانند با هم همزیستی کنند و معرفی عرفای مسیحی و مسلمان الگوی خوبی به همه پیروان ادیان معرفی کند.

در همین حال «خاویر سانچو» رئیس دانشگاه کاتولیک آبیلا نیز گفت که خوشحالیم از اینکه این برنامه مشترک را با شما برگزار می کنیم. درست است که این وبینار جنبه علمی دارد، اما داریم با این کار زمینه رسیدن به هدف بلندتری را که موضوع صحبت پاپ فرانسیسکو و آیت الله سیستانی بود یعنی صلح و عدالت را فراهم می کنیم. وقتی به سراغ درک سنت روحانی عرفا می رویم این به ما کمک می کند یکدیگر را بهتر بشناسیم.

جزئیات توافق برای برگزاری وبینار 

در توافق صورت گرفته در این جلسه مقرر شد کنفرانس مربوطه روز ۱۸ می ۲۰۲۱ برابر با ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ برگزار گردد. سه استاد ایرانی درباره زندگی سه عارف بزرگ مسلمان (عطار نیشابوری، محی الدین ابن عربی و سید حیدر) به سخنرانی خواهند پرداخت و سه استاد از سوی دانشگاه آبیلا به نام‌های سان خوان دلا کروز، سانتا ترزا دخسوس و ادیت استاین عارفان مسیحی سخن خواهند گفت.

این برنامه از ساعت ۹:۳۰ صبح آغاز خواهد شد و هر سخنران در ۲۰ دقیقه مطالب خود را بیان خواهد کرد. ۱۰ دقیقه زمان برای ترجمه اختصاص خواهد یافت و ۱۰ دقیقه نیز برای پاسخ به سوالات. همچنین توافق شد که پس از صحبت هر دو سخنران، ۱۵ دقیقه استراحت در نظر گرفته شود.

همچنین مقرر شد که سخنرانان ۲ هفته قبل از روز برگزاری خلاصه صحبت خود را برای رایزنی فرهنگی ایران ارسال کنند تا کار ترجمه دقیق تر انجام شود.

محور محتوایی در نظر گرفته شده در این نشست «زیست اخلاقی در میان عرفای مسلمان و مسیحی» اعلام شد تا بدین ترتیب مرور بر زندگی عارفان برجسته این دو دین الگوی مناسبی را برای زندگی امروز فراهم آورد. همچنین رایزنی فرهنگی کشورمان اعلام کرد که متن صحبت های همه سخنرانان این نشست به دو زبان فارسی و اسپانیایی در قالب یک کتاب منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.

دانشگاه کاتولیک آبیلا کجاست؟

نام کامل این دانشگاه هست دانشگاه کاتولیک سانتا ترسای آبیلا. این دانشگاه خصوصی است و در شهر آبیلا واقع است و نام آن را برای بزرگداشت سانتا تریسا عارف و نویسنده اسپانیایی و موسس فرقه کارملیتاس گذاشته اند.

این دانشگاه در سال ۱۹۹۶ تاسیس شده است. در بین سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱ این دانشگاه موفق شد همه مجوزهای لازم بر اساس استانداردهای نظام آموزش عالی اسپانیا را کسب کند. در حال حاضر دانشگاه دارای سه دانشکده است: دانشکده علوم اجتماعی و حقوق، دانشکده علوم و هنر، دانشکده پزشکی و سلامت.

دانشگاه آبیلا دارای امکانات مناسبی برای برگزاری رخدادها و نیز برگزاری کلاس های آموزشی است. همچنین خوابگاه دانشگاه که در محل ساختمان آن قرار دارد، ظرفیت ۱۰۰ نفر را دارا می باشد. سالن بزرگ آموزشی، اتاق های جلسه، سالن اجتماعات، سالن های مخصوص مطالعه و سکوت، محل های کوچک دو تا چهار نفره برای بحث و جلسه و ... از دیگر امکانات این دانشگاه است.

دانشگاه در حال حاضر هم در دوره لیسانس و هم تحصیلات تکمیلی (فوق لیسانس و دکترا) دانشجو می گیرد. فعلا ۲۰ رشته فوق لیسانس در این دانشگاه به راه افتاده است. سال گذشته مدیریت این دانشگاه در گزارش خود اعلام کرده است که این دانشگاه تعداد دانشجویان این مرکز در رشته های رسمی ۳۰۰۰ نفر و در فعالیت های پژوهشی بین دانشگاهی به ۴۰۰۰ نفر می رسد.

در حال حاضر دانشگاه به دلیل محدودیت های مربوط به کرونا کلاس حضوری ندارد و آموزش آکادمیک برای دانشجویان از طریق پلت فرمی به نام بلک برد به صورت آنلاین برگزار می شود.

لازم به ذکر است که طرف برگزاری وبینار «زیست اخلاقی در میان عارفان مسیحی و مسلمان» در این دانشگاه دپارتمانی است با عنوان مرکز بین المللی تِرِسا-سن خوانیستی دانشگاه عرفان آبیلا که به اختصار به CITeS-Ávila خوانده می شود.

برچسب‌ها جامعه مسلمانان اسپانیا مسیحیت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جامعه مسلمانان اسپانیا مسیحیت جامعه مسلمانان اسپانیا مسیحیت اخبار کنکور آیت الله سیستانی دانشگاه کاتولیک دو رهبر دینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۹۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار «کمیته تماس منطقه‌ای درباره افغانستان»؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است

نماینده ویژه ایران در امور افغانستان گفت «افغانستان مستقل، ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای را در بستر ایجاد یک سلسله توافقات جمعی با همسایگان دارد».

یه گزارش ایسنا، «حسن کاظمی قمی» سفیر و نماینده ویژه رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان پس از یک هفته حضور در این کشور، روایت خود را درباره گفت‌وگوها با مقام‌های مختلف افغانستان و همچنین مقام‌های بین‌المللی بیان کرد.

کاظمی قمی روز پنجشنبه و در رشته‌توئیتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هفته جاری کابل پُرمشغله، پُربار و سراسر مسئله بود. گفت‌وگوهای بسیار با مقامات عالی حکومت سرپرست افغانستان، ریاست دفتر یوناما، نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه، جمعی از دیپلمات‌های مقیم و صاحب‌نظران و سیاستمدارانی داشتم که به یک موضوع توجه نشان می‌دادند: ابتکار کمیته تماس منطقه‌ای».

او همچنین بیان کرد که «ابتکار کمیته تماس منطقه‌ای خود زمینه تولد نخستین کنفرانس همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان را رقم زد تا آشکار سازد که افغانستان مستقل، ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای را در بستر ایجاد یک سلسله توافقات جمعی با همسایگان دارد».

سفیر ایران تاکید کرد «توافقاتِ براساس احترام به حاکمیت کشورها، تضمین و اجرای معاهدات دوجانبه و بین‌المللی، رعایت حسن همجواری و ترسیم منافع مشترک اثربخش خواهد بود».

دیدار هیأت ایرانی با ملابرادر

در همین راستا، کاظمی قمی نوشت: «قطار پیشرفت روندی که آغاز شده، متوقف نمی‌ماند، اراده عالی در مسیر نیل به مطلوب و گشایش دروازه‌های افغانستان به جهان برای ایفای یک نقش مسئولانه و مثبت خدشه‌ناپذیر است و سیاست‌گذاری‌ها در موضوعاتی چنین مهم را نباید متاثر از بیانات و اعلامات خبری تفسیر کرد».

امروز همچنین کاظمی قمی با «ملا عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر دولت سرپرست افغانستان دیدار و دوطرف درباره تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی و همکاری‌های دوجانبه در زمینه های گوناگون رایزنی کردند.

در این جلسه که وزرای انرژی و آب، کشاورزی، اطلاعات و فرهنگ و همچنین سفیر افغانستان در تهران حضور داشتند، عبدالغنیف روابط میان افغانستان و ایران را بهتر و مثبت توصیف و تاکید کرد هر ۲ کشور باید برای توسعه روابط همکاری نمایند. 

طبق گزارش ارگ، عبدالغنی گفت: امسال به فضل الهی سطح بارندگی بیشتر بوده که در نتیجه آن پس از چندین سال خشکسالی، آب هلمند به ولایت نیمروز و به سیستان ایران رسیده که این کمک خواهد کرد که مشکلات بیشتر مردم هر ۲ کشور را حل کند». 

ملابرادر

این مقام طالبان همچنین خواستار ایجاد تسهیلات بیشتر در ترانزیت تولیدات و محصولات افغانستان به کشورهای اروپایی از طریق ایران شد و این امر را گامی اساسی برای افزایش سطح ترانزیت و تجارت بین ۲ کشور یاد کرد. 

معاون اقتصادی نخست‌وزیر دولت سرپرست افغانستان گفت در پی سفر اخیر او به ایران، کمیته‌های فنی هر دوطرف با هم همکاری می‌کنند و در زمینه‌های مختلف نتایج خوبی به دست آورده‌اند.

او همچنین خواستار هماهنگی بیشتر میان تهران و کابل در زمینه مهاجران شد.

دیدار هیأت ایرانی با ملابرادر

طبق این گزارش، سفیر ایران در کابل نیز از رسیدن آب هیرمند به سیستان و بلوچستان ابراز خرسندی کرد افزود ایران آماده همکاری با افغانستان برای حل مشکلات بانکی تجاران، تلاش مشترک برای حفاظت از محیط زیست و به‌روزرسانی بخش کشاورزی است.

کاظمی قمی همچنین بر همکاری در افزایش سطح تجرت و ترانزیت افغانستان از طریق ایران تاکید کرد.

نماینده ایران در امور افغانستان امروز همچنین با رئیس یانک مرکزی این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • تاکید ایران و گرجستان بر اهمیت تحکیم صلح و امنیت منطقه
  • مراسم فرهنگی ایرانیان در دوبلین
  • رییس قوه قضاییه: برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی است؛ نمی‌توان صرفاً با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد
  • خلاصه‌بازی رئال‌مادرید و رئال سوسیداد + فیلم
  • تاکید بر جذب منابع پایدار و افزایش سهم بازار محور همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۳
  • نماینده ویژه رئیس جمهور چین: ایران در خاورمیانه شریک راهبردی است
  • دیدار و گفت‌‌وگوی معاون سیاسی وزارت خارجه ایران با نماینده ویژه پوتین
  • «کمیته تماس منطقه‌ای» درباره افغانستان؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • ابتکار «کمیته تماس منطقه‌ای درباره افغانستان»؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است