Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان مسائل سیاسی تأکید کردند: دیدار پاپ با مرجع بزرگ شیعیان عراق آیت الله سید علی سیستانی نوعی ارزش گذاری و پاسداشت جامعه مسیحیت نسبت به نقش مرجعیت، شیعیان عراق و منطقه در رابطه با همزیستی مسالمت آمیز با سایر مذاهب و ادیان در عراق است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ هفته گذشته دیدار رهبر کاتولیک‌های جهان با مرجع بزرگ شیعیان عراق آیت الله سید علی سیستانی در منزل این عالم بزرگ انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیدار روز تاریخی برای مردم عراق و تمام ملت های مسلمان و مسیحی بود و این رخداد بازتاب بسیار گسترده ای در سطح جهان در پی داشت.

این دیدار به مدت چهل و پنج دقیقه به طول انجامید و پاپ و هیئت همراهش پس از ترک محل اقامت آیت ‌الله سیستانی به سمت شهر «اور» در استان ذی قار حرکت کردند. در این دیدار، به هیچ یک از شخصیت ‌های سیاسی و دولتی عراق اجازه ورود به محل اقامت آیت‌الله سیستانی و مشارکت در این گفت ‌و‌گو داده نشده است.

حسن هانی زاده در گفتگو با راه آرمان؛ با بیان اینکه دیدار پاپ فرانسیس با مرجع بزرگ شیعیان عراق آیت الله سید علی سیستانی چند پیام مهم و عمده ای برای ملت های جهان و منطقه به همراه دارد، گفت: نخست آنکه در این شرایط حساس و با توجه به اینکه عراق از سال ۲۰۱۴ درگیر گروهک های تکفیری و تروریستی بوده و  اکنون به مرحله ای از ثبات رسیده که می تواند شخصیتی مانند پاپ را پذیرا باشد.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: حضور پاپ رهبر کاتولیکای جهان در کشور بحران زده عراق نشانه ورود عراق به مرحله ای از ثبات و آرامش است؛ لذا این سفر به مفهوم جایگاه امنیتی عراق نیز خواهد بود.

این دیدار موجب ارتقا جایگاه عراق در منطقه و جهان می شود

وی تصریح کرد: مسئله دیگر این است که در جریان این سفر بسیاری از مردم عراق پلاکاردها و تصاویری از دو شهید جبهه مقاومت سردار سپهبد شهید سلیمانی و سردار ابومهدی المهندس نائب الرئیس سابق حشد الشعبی را در دست داشتند و این مسئله تعبیر بسیار مهمی است که امنیت فعلی عراق مرهون جانفشانی ها و ایثارگری های این دو سردار اسلام است.

هانی زاده عنوان کرد: طبیعتا رهبر کاتولیکای جهان باید از این حرکت مردمی رمز گشایی کند که ملت های ایران و عراق دارای عقاید و تاریخ مشترکی هستند و نمی توان بین این دو ملت تفرقه ایجاد کرد.

این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: دیدار پاپ با مرجع بزرگ شیعیان عراق آیت الله سید علی سیستانی نوعی ارزش گذاری و پاسداشت جامعه مسیحیت نسبت به نقش مرجعیت، شیعیان عراق و منطقه در رابطه با همزیستی مسالمت آمیز با سایر مذاهب و ادیان در عراق است؛ چرا که آیت الله سیستانی و سایر مراجع عراق همواره حفظ امنیت مسیحیان و سایر اتباع و مذاهب مختلف را در اولویت قرار داده اند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: معتقدم این دیدار در تاریخ پر اهمیت است به گونه ای که جایگاه عراق را در سطح منطقه و جهان ارتقا خواهد داد.

توجه به محور مقاومت در دیدار مرجعیت دینی نجف با پاپ

احمد قربانی پور در گفتگو با راه آرمان؛ گفت: درست است که کلمه مقاومت به طور صریح در دیدار مرجعیت دینی نجف با پاپ طبق رسانه هایی که این اتفاق را پوشش دادند یا بیانیه ای که از طرف دفتر آیت الله العظمی سیستانی اعزه الله صادر شد، بیان نشده بود اما تأکید مرجعیت اعلای عراق به پاپ درخصوص این که فلسطین اشغال شده است و ملت آن تحت آزار و اذیت می باشند، به خودی خود مشروعیت بخش مقاومتی که تا آزادسازی فلسطین ادامه دارد، است.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: پس مقاومت در این جا و در این مورد همان حق شرعی است که ادیان آسمانی و نیز همان حق قانونی است که معاهدات و پیمان نامه های بین المللی متضمن آن شده و آن را تضمین کرده اند.

وی با بیان اینکه اشاراتی که آیت الله العظمی سیستانی به قضیه فلسطین داشتند، متضمن آن بود و نگارنده این معانی را شایسته بحث و تأمل می بیند، عنوان کرد: آرمان فلسطین همچنان آرمان مرکزی امت اسلامی است و برادری، صلح و دوری از خشونت و افراط گرایی تا زمانی که فلسطین اشغال شده باشد، معنایی ندارد.

قربانی پور با تأکید بر اینکه در خصوص موضع گیری برای فلسطین حوزه نجف با حوزه قم در یک سر انگشتی با یکدیگر اختلاف ندارند، اظهار کرد: مقاومت یک دستورکار ایرانی آنطور که برخی ها می خواهند برای افکار عمومی عراق و دنیا به تصویر بکشند، نیست بلکه مقاومت عبارت از اراده یک امت و عزم یک ملت است که از ذلت و خواری و تسلیم برای اشغالگران و مستکبران بیزار هستند.

مسئله فلسطین، یک موضع اصولی و غیر قابل تغییر است

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد:  موضع آیت الله العظمی سیستانی نسبت به قضیه فلسطین این موضوع را به گونه ای که جای هیچ شکی را به جای نگذارد، تبیین کرد که موضع تمامی اتباع اهل بیت پیامبر علیهم السلام نسبت به این قضیه و این آرمان، یک موضع اصولی و یگانه و غیر قابل تغییر است.

وی اظهار کرد: چه بسا پاپ برای خود آرزو داشت تا از مرجعیت دینی عراق امضای یک سند “برادری انسانی” را بهره ببرد تا از این طریق میان شیعیان ایران و عراق تفرق و شکاف در وحدت را ایجاد کند در حالی که خود خشت و قطعه اساسی در پروژه ابراهیمی جدید باشد؛ چرا که تا زمانی که در میان شیعیان عراق و ایران از نظر موضع، تفرقه ایجاد نشود؛ برای طرح های خبیثانه غرب موفقیتی ثبت نخواهد شد.

قربانی پور ابراز کرد: پاپ سند برادری انسانی و بشر دوستانه را میان خود و شیخ الازهر، احمد الطیب، در اجلاسیه ای که هر دوی آنان را در ابوظبی به دور خود جمع کرد، امضا کرده بود؛ اما درخصوص این هدف از دیدار خود با مرجعیت اعلای عراق دست خالی بازگشت زیرا برادری انسانی و بشر دوستانه در حالی که مقدسات اشغال شده است و ملت ها مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و مورد ستم هستند، محقق نمی شود.

این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: فحوای کلام آیت الله العظمی سیستانی بر ضرورت این که پاپ نقشی عملی برای ایجاد صلح برعهده گیرد، متمرکز بود و اسناد داده می شد و بر این متمرکز بود که پاپ فقط به برگزاری مراسم های مذهبی دعا و نیایش برای دوری از خشونت و افراط گرایی اکتفا نکند.

تأکید آیت الله سیستانی بر تجزیه ناپذیر بودن امنیت منطقه

وی افزود: موضع مرجعیت دینی عراق نسبت به فلسطین باعث خالی شدن پروژه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی از محتوای خود شد و بیان کرد که نظام های رسمی عربی که روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کرده اند، نمی توانند نظرات ملت های مسلمان را مصادره کرده یا اراده مخالف امت اسلامی با رژیم صهیونیستی غاصب را با مواضع سیاسی خود محدود کنند.

قربانی پور گفت: پس از بیان موضع مرجعیت دینی نجف نسبت به فلسطین پس برای دولت فعلی یا دولت پس از آن دیگر سخت است که به وارد شدن در پروژه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی فکر کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه به طور قطع آیت الله العظمی سیستانی مرجع دینی عراق با موضع خود باعث تقویت موضع محور مقاومت در عموم این محور و در داخل عراق به طور مشخص شدند، خاطر نشان کرد: کلام آیت الله العظمی سیستانی روشن کرد که امنیت منطقه تجزیه ناپذیر و غیر قابل جدایی از یکدیگر است و رهبران معنوی نیز تأثیرشان از چارچوب های جغرافیایی و سیاسی فراتر است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس مسائل سیاسی آیت الله العظمی سیستانی رژیم صهیونیستی آیت الله سیستانی مرجعیت دینی قربانی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۶۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر پاکستان: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران صلح منطقه را به خطر انداخت

عثمان خان جدون طی سخنانی در نشست شورای امنیت با موضوع فلسطین و خاورمیانه تاکید کرد که توقف نسل‌کشی در غزه، جلوگیری از تشدید جنگ و احیای روند صلح برای حل مساله فلسطین از وظایف اصلی شورای امنیت سازمان ملل است.

وی اظهار داشت: ما شاهد آنچه بیم آن را داشتیم، هستیم. اسرائیل درصدد گسترش جنگ غزه است که به شدت صلح و امنیت خاورمیانه و صلح جهانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

سفیر پاکستان افزود که پس از تجاوزات اسرائیل به کرانه باختری، لبنان، یمن و عراق، تجاوز به سرکنسولگری ایران در دمشق نیز صلح منطقه‌ای را به خطر انداخته است.

وی خواستار خویشتنداری و تنش‌زدایی در خاورمیانه شد و تاکید کرد: تا زمانی که ماشین جنگی اسرائیل در کشتار مداوم مردم غزه متوقف نشود، خطر بزرگی برای گسترش خشونت و جنگ وجود خواهد داشت و نه تنها خاورمیانه بلکه فراتر از آن را فرا خواهد گرفت.

عثمان جدون افزود: عضویت فلسطین در سازمان ملل گامی در جهت اصلاح بی عدالتی تاریخی و تایید حق تعیین سرنوشت آنها خواهد بود. همچنین این یک واقعیت سیاسی ایجاد خواهد کرد که می‌تواند به حل و فصل مناقشه فلسطین شامل تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس شریف کمک کند.

وزارت بهداشت غزه با انتشار تازه‌ترین آمار شهدا و مجروحان تجاوز‌های رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که شمار شهدای فلسطین از آغاز تجاوزگری ارتش این رژیم به نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) به ۳۴ هزار و ۳۰۵ نفر افزایش یافته است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم صهیونیستی حملات علیه غزه را از سرگرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • تاکید عراق برلزوم افزایش همکاری‌ها برای متوقف کردن جنایات تل‌آویو
  • تاکید ایران و گرجستان بر اهمیت تحکیم صلح و امنیت منطقه
  • تأکید مجدد السیسی بر ضرورت آتش بس و ارسال کمک های بشردوستانه به غزه
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل
  • نماینده آیت الله العظمی سیستانی خواستار تربیت شخصیت قرآنی دانش آموزان و دانشجویان شد
  • تغییر در پیشنهاد آتش‌ بس رژیم صهیونیستی پس از موضع قاطع مقاومت
  • تغییر در پیشنهاد آتش‌بس رژیم صهیونیستی پس از موضع قاطع مقاومت
  • سفیر پاکستان: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران صلح منطقه را به خطر انداخت